Frisbeegolf i resten av verden

Frisbeen ble funnet opp tidlig på 1900-tallet. Allerede i 1926 begynte man å spille en slags frisbeegolf i Canada, men denne sporten gikk ut på å kaste blikklokk på blinker som trær eller lyktestolper. Dette var bare en barnelek, og sportens oppfinnere sluttet med denne leken da de ble voksne. Moderne frisbeegolf, slik vi kjenner den i dag, ble ikke utviklet før på 1960-tallet. Da virker det som sporten dukket opp mange steder samtidig. Kevin Donnelly var en av pionerene innen sporten. Han begynte å spille en sport han kalte gatefrisbeegolf. I 1961 startet han frisbeegolfturneringer på flere lekeplasser i Newport Beach i California. I dag spilles spillet i omtrent 40 land verden over, og sporten er i rask vekst.

Sporten er blant de raskest voksende idrettene i USA, og mange av de beste utøverne kommer derfra. Men det arrangeres mer enn 300 konkurranser i frisbeegolf utenfor USA. Sporten er populær i Europa, der den er utbredt i de fleste land. Frisbeegolf spilles også i Japan, Korea, Taiwan, Australia og New Zealand, og den vokser også i andre deler av verden, blant annet i Mellom-Amerika og Kina.

PDGA (Professional Disc Golf Association) gjør det de kan for å hjelpe sporten å vokse enda mer, og øke antall spillere både på amatørnivå og profesjonelt nivå. De fleste europeiske land, og mange land i Asia har egne forbund som jobber for å fremme sporten og gjøre den kjent. Det spilles både VM, EM og andre store turneringer, og antall deltakerland fortsetter å øke etter hvert som sporten blir mer og mer kjent.